Загиналият парапланерист Тома Стоичков е определян от приятелите си като момче

...
Загиналият парапланерист Тома Стоичков е определян от приятелите си като момче
Коментари Харесай

Приятелите на загиналия парапланерист Тома го определят като момче с голям кураж и сърце

Загиналият парапланерист Тома Стоичков е определян от приятелите си като  " момче с огромен кураж и огромно сърце. "  
Още по темата
" В последно време му се беше отворил огромен вкус за хвърчене. Винаги внимателен, и знаейки благоприятни условия те си, летеше по отговарящ метод и не един път или два пъти съм споделял облаците с него ", написа във фейсбук групата Българска Крос Кънтри Лига неговият другар Калин Костадинов. 

Тома Стоичков е изхвърчал с група парапланеристи от Маркуджик. Около 13 ч. през вчерашния ден се блъска в един от прозорците на метеорологичната станция на връх Мусала. В акцията по спасяването му се включиха  спасители от ПСС- Боровец. Извикан бе и военният хеликоптер " Кугар ", който съумя да изтегля потърпевшия мъж и да го транспортира в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив, само че по пътя Стоичков е умрял от тежките контузии.

Тома Стоичков е печелил първо място на надпреварата в Банско за прелети с парапланер " Банско Оупън ".

Ето какво написа още Костадин Костадинов:

" Скръбна Вест

Скъпи съидейници, настъпи новата година и с нея пристигна най тежкия удар за мен и мисля че за цялото Пара Общество.

За страдание нашият приятел и скъп другар Toma Stoichkov е умрял в резултат на тежките контузии които е претърпял през днешния ден след случай на Мусала.

Оня ден си пиехме една теле ракия по случай празниците и през днешния ден към този момент го няма. Толкова сме нежни, по дяволи те!!!

Щастието в този миг го е напуснал и ориста му към този момент е в ръцете на Господ който се надявам да се отнася по този начин добре и честно с него както той се отнасяше с нас.

Тома беше момче с огромен кураж и огромно сърце. В последно време му се беше отворил огромен вкус за хвърчене. Винаги внимателен, и знаейки благоприятни условия те си, летеше по отговарящ метод и не един път или два пъти съм споделял облаците с него.

Той ми беше като брат. Винаги отваряйки вратите на дома си за мен, участваше постоянно на надпревари, имаше копнеж и на масата...

Каквото и да кажа още за него сигурно ще пропусна нещо.

Просто няма по огромна тъга и тъга за мен в този миг от това че моето аверче Томи го няма към този момент.....

Потънал съм в тъга и напряко незнам къде съм!

Свързах се със сестра му и я помолих в случай че има потребност от нас за нещо, че може да разчита на нас за каквото и да се било!

Незнам дали там където отива ще има опция да прочете това само че:

Томи желая да знаеш че постоянно ще бъдеш част от мен приятелю... Почивай мир и дано твоето премеждие не свърши до тук! Нека светлината която излъчваше не стопира да грее там където и да си!!!

Обичам те за постоянно! "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР